Calitatile antreprenorului de succes

A fi antreprenor nu trebuie sa fie un moft sau o distractie, presupune o munca enorma si trebuie sa fii dedicat 100%. Este o meserie cu norma intreaga, iar daca nu ai vocatie si nu esti dispus sa-ti dedici tot timpul, nu prevad vreun succes la orizont. Trebuie sa stii insa ca trebuie sa ai foarte multe calitati pentru a fi un antreprenor de succes, iar cele mai importante sunt urmatoarele:

Viziune

Este fara dar si poate cea mai importanta calitate pentru a fi antreprenor de succes. Daca nu ai viziune nu poti anticipa lucruri, iar asta este o problema. Trebuie sa ai fler ca altfel nu se poate sa te gandesti la o idee super de business. Daca ai viziune, totul este calcutat si organizat si nu ai cum sa te arunci cu capul inainte degeaba.

Inteligenta si creativitate

Sa stii ca o nota buna la scoala nu va face mai inteligent. Inteligenta imbraca multe forme si daca vrei sa stii, exista multi oameni certati cu scoala care s-au dovedit foarte priceputi cu propria afacere. Acestia chiar angajeaza oameni si mai inteligenti decat ei ca sa infloreasca afacerea. Vedeti? Fiecare are o anumita inteligenta pentru un domeniu. Trebuie sa va autoevaluati! Creativitatea tine de inteligenta, desigur. Va ajuta sa creati lucruri inedite la care nu s-ar fi gandit nimeni.

Cunostinte despre domeniul de activitate

Este evident ca o afacere prospera nu se obtine fara a cunoaste domeniul in care vrei sa activezi. Competitia este nemiloasa, iar daca nu cunosti desfasurarea lucrurilor, este foarte probabil sa fie o afacere pierduta din start. Nu strica sa te documentezi si sa studiezi bine piata inainte de a incepe ceva.

Perseverenta si determinare

La inceputul unei afaceri si nu numai o sa va intalniti cu foarte multe obstacole, fie oameni, fie situatii diverse care sa va tina pe loc. Pentru a avea succes, este musai sa muncesti cu norma intreaga ca si cum ar fi un job si sa nu te lasi doborat asa usor. Afacerile de succes nu se fac in 2 ore zilnic acolo ca sa fie prezenta la birou. Multi abandoneaza drumul anevoios.

Decision-maker

Mereu apar situatii neprevazute, care necesita solutii rapide si eficiente. In situatii inedite, deciziile intarziate iti pot aduce pierderi mari. Trebuie sa cunosti bine situatia si sa iei cele mai bune decizii.

Problem-solver

A te concentra pe probleme, care oricum apar inevitabil este pierdere de timp. Un antreprenor de succes se va concentra pe gasirea solutiilor ca sa-si eficientizeze timpul.

Gandire pozitiva

Spuneam anterior de determinare. Daca pornesti la drum cu o gandire pesimista, din start afacerea este o lupta pierduta. Probleme si obstacole vor fi mereu, nu doar la inceput. Trebuie sa te inarmezi cu rabdare si cu o gandire pozitiva.

Stiu ca in prima faza antreprenoriatul pare simplu si frumos, dar nu este pentru oricine. Pur si simplu nu oricine este facut pentru a avea o afacere de succes, dar daca dispui de calitatile anterior mentionate, succesul nu va intarzia sa apara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *